over mij

10959357_1547073632200777_2724194803309503793_nMijn naam is Dick Post en ik ben zorgtechnologie.net begonnen, omdat ik vind dat zorg en technologie goed samen kunnen gaan in het dagelijks leven.

De mogelijkheden die hiervoor aanwezig zijn kunnen beter  benut worden. Daarom ook de weblog zorgtechnologie.net met de slogan, digitale zorg dat past in het gewone leven.

Een weblog die informatie geeft over wat er is, hoe het werkt en die de verbinding maakt tussen zorg en technologie vanuit het perspectief van de gebruiker.

Daarnaast is deze weblog natuurlijk prima te gebruiken voor professionals die, net als ik, zorg en technologie meer aan elkaar willen verbinden door middel van concrete oplossingen.

In het dagelijks leven ben ik man, vader, familielid, sporter, mantelzorger, vrijwilliger en zorgprofessional. Ik werk ik bij een organisatie die diensten aanbiedt voor mensen met een verstandelijke beperking. In het verleden als begeleider (ik ben een gediplomeerd verpleegkundige), daarna als ondersteuner voor zorgprofessionals. Dit door zorgteams als coach te ondersteunen in bedrijfsvoering (zelfsturing). Verder als o.a. projectleider bij zorg gerelateerde ICT projecten. In het heden ben ik een coachend leidinggevende die teams ondersteund om eigenaarschap te nemen in het organiseren op locatie.

Expertisegebieden zijn o.a.: Zorgtechnologie, wmo, innovatie, samenwerking vorm geven als netwerkorganisaties, sociale wijkteams, ondersteunen bij veranderen, samenwerking tussen zorg en onderwijs, coaching, autisme, etc.  Kijk gerust eens op mijn persoonlijke LinkedIn pagina voor meer informatie.

Bovenstaand maakt ook dat ik zie dat organisaties gebonden zijn aan wettelijke kaders. Dit wordt ook wel systeemwereld genoemd. Je moet verantwoorden en meten.  Kortom, een vanuit beheersing ingericht geheel.

Zorgtechnologie binnen organisaties ontwikkelt zich door deze beheersing traag, terwijl de dagelijkse ICT  zich snel ontwikkeld, doordat het de ruimte heeft. Tijd voor zorgtechnologie.net, een blog wat gaat over hoe je alledaagse programma’s en middelen als zorgtechnologie kunt gebruiken. Een blog die zich kritisch uitlaat over zorgtechnologie, met als uitgangspunt, dat digitale zorg in een gewoon leven hoort te passen.

IMG_1640

 

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers liken dit: