Onderzoek participatief implementeren

opschalingcoach header

Doe mee en vergroot je kennis over succesvol implementeren!

Wat

Het onderzoek 'participatief implementeren' ging over hoe je het best gebruikers kon betrekken bij het implementeren van technologie Het is een afstudeeronderzoek voor de master MMI en bestond uit twee delen.


Deel één was narratief onderzoek/onderzoek uit verhalen. Je kon  je verhaal vertellen aan de hand van de volgende vraag:

Kun je mij eens meenemen naar een situatie of gebeurtenis die je hebt meegemaakt in jouw rol als implementeerder  van technologie waarvan je dacht: Kijk, daarom is het goed dat we gebruikers hebben betrokken bij de implementatie. Dat heeft me/ons écht geholpen!  OF juist een situatie waarvan je zegt: Hier hebben we de gebruiker niet of onvoldoende meegenomen. En dat hebben we gemerkt! Dat was achteraf heel erg jammer!


Deel twee was om vanuit de resultaten van het narratieve onderzoek samen kijken hoe de implementatiescan meer participatief gemaakt kon worden.


Waarmee

Deze implementatiescan is door het Lectoraat Innovatie in de Publieke Sector van de HAN in opdracht van de Zorgalliantie ontwikkeld, om implementeren succesvol te laten verlopen.


Doel onderzoek

Het kennisdoel van het onderzoek is; zicht krijgen op wat werkende factoren bij participatief (samen) implementeren zijn. De opbrengsten dragen bij aan de doorontwikkeling van en verbeterde kwaliteit van de scan en het effectief gebruik hiervan door professionals.

Resultaten onderzoek

Over de resultaten van het onderzoek is een blogserie terug te vinden op zorgtechnologie.net. Ook is vanuit de resultaten een handzaam model gemaakt om zorgtechnologie te implementeren. Dit is de Zorgtechnologie Implementatie Piramide van Post (ZIPP). Klik hier om het te bekijken.

Flyer onderzoek participatief implementeren van (zorg)technologie.