06/01/2015 by D Post

Sleep Better, heerlijk wakker worden.

Na de kerstvakantie, weer aan het werk. Voor mij meestal een onrustiger nacht. Intussen was ik gewend aan uitslapen en meestal slaap ik zo’n nacht voor de eerste werkdag dan minder.  Tijd voor de app sleep better. Helaas ga je er niet beter van slapen. Wel wordt je er heerlijk wakker mee. Dit omdat de app herkent wanneer het een goed moment is om wakker te worden. Dit ook nog eens met een heerlijk melodietje.

Het enige wat je moet doen is een half uur aangeven wanneer je wakker wilt worden. Natuurlijk is de eindtijd je uiterste tijd. In dat half uur meet de app aan de hand van bewegingen van je telefoon wannneer je licht slaapt en dus wanneer het ultieme moment is om wakker te worden.

Verder kun je nog aangeven hoe je dag/avond was. Zwaar gesport of laat getafeld, duw op het knopje. Niet je eigen bed, teveel cafeine of stress, geef het aan.  Zo stel je factoren in die invloed hebben op je slaappatroon. Na die tijd kun je ook aangeven hoe je geslapen hebt, hoe je gedroomd hebt en is er ruimte voor aantekeningen. Allemaal heel handig en makkelijk in te voeren. Mooi om zo zicht te krijgen in je slaappatroon.

Het enige wat je moet doen, na het instellen van de wektijd, is de telefoon aan de lader onder je kussen of tussen het hoeslaken en het matras te leggen. Als je de telefoon in de vliegtuigstand zet heb je ook geen last van bliepjes of vermeende schadelijke signalen.

Eenmaal uit bed veeg je met de vinger over je scherm en komt kort (helemaal aan jezelf of je iets invoert) in beeld hoe je geslapen hebt. Bij mij idd een wat onrustige nacht. Het klopt dat ik rond twee uur en vroeg in de ochtend op de klok heb gekeken. Gelukkig heb ik nog aardig geslapen en dat geeft een nachtrust van 91%.

Al met al verrassend wat deze slaapapp kan. Een mooi hulpmiddel wat goed te gebruiken is om het slaappatroon van iemand (of zelfs je hond) duidelijk te krijgen.

De sleep better app is te vinden in de android en apple store of via https://www.runtastic.com/nl/apps/sleepbetter.

Gebruikersgemak – 9 – makkelijk te bedienen

Logisch in elkaar – 8,5 – je legt het neer in je bed en het werkt

Prijs – 8 – gratis, de uitbreiding kost geld.

Past in het gewone leven – 9 – het past 🙂

Communiceert met andere systemen – 5 – niet, is een op zichzelf staande app.

Privacy – 8  –

Zorgtechnolgie.net cijfer 7,9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#slaappatronen meten#slapen#sleep better#zorgtechnologie.net

Geef een reactie