06/04/2015 by D Post

Wheelmap, toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers in kaart gebracht.

Spread the love

wheelmap

Wheelmap een mooie app die rolstoelgebruikers de toegankelijkheid laat zien van publieke locaties. Het werkt met kleuren. Groen, oranje en rood. Alle publieke locaties staan in google maps. Hierop kan je de kleuren aanvinken als gebruiker en zo zie je wat goed, beperkt en slecht toegankelijk is.

IMG_1918 IMG_1919

N.B. door op de afbeeldingen te klikken kun je deze vergroten.

Zoals bovenstaand plaatje laat zien moet er nog behoorlijk gevuld worden. Maar geen nood, de basis staat! Het is een voor en door (De Duitse ontwikkelaar zit zelf in een rolstoel)  gebruikers app. Wat betekend dat je met zijn allen deze mooie app kan gaan vullen.

In het voorbeeld heb ik Zwolle genomen. Helaas waren hier nog niet veel kleuren geselecteerd.

IMG_1920 IMG_1921 IMG_1922 IMG_1923

Hieronder zie je hoe de beoordeling van de kleuren gaat. Dit is in het engels. Je kunt ook de andere kleuren uitschakelen, zodat je b.v. alleen groen overhoud. Zo zie je direct wat al als goed toegankelijk beoordeeld is.

IMG_1924      IMG_1930

Naast Zwolle heb ik ook in Amsterdam gezocht. Hier waren gelukkig meer kleuren gegeven Naast dat de locaties in google maps worden weergegeven, wordt het ook als lijst naast de kaart weergegeven. Verder kun je ook nog op type locatie zoeken. Bijvoorbeeld als je uit eten wilt.

Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/wheelmap/id399239476?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.wheelmap.android.online&hl=nl

Gebruikersgemak – 8 ,5 – 

Logisch in elkaar – 8,5 –

Prijs – 8 – gratis

Past in het gewone leven – 8,5  –

Communiceert met andere systemen – 7 – legt een mooie link met google maps

Privacy – 7 –

Samenvattend: Mooie app, als het gevuld is.

zorgtechnologie.net cijfer 7,9

#adl#lichamelijke handicap#participatie#rolstoelgebruikers#technologie#toegankelijkheid#wheelmap#zorg#zorgtechnologie

Geef een reactie