22/03/2020 by D Post

Beeldbellen

Spread the love

Sinds de uitbraak van Corona maakt beeldbellen een vlucht. Genoodzaakt door sociale afzondering komt de op één na beste keuze in beeld. Contact via een scherm. Je hebt de betaalde beveiligde varianten en je hebt de gratis varianten. Over de laatste variant gaat dit artikel

Het wordt geen lang artikel. Druk met het werk (en ja, hier proberen we ook te beeldbellen), druk met interviews voor school (ja ook via beeldbellen) en vergaderen met de werkgroepgenoten van school. (ook weer beeldbellen). Ik gebruik meestal skype. Dit gaat goed. Intussen wordt het steeds vertrouwder. Ik vind het fijner en beter dan bellen. Bij telefoneren zie je elkaar niet en bij beeldbellen wel. Je ziet of iemand iets wilt gaan zeggen, verdrietig is, vrolijk is, kortom je ziet meer emoties.

Geen lang artikel had ik beloofd. Vooral praktische tips. Als iemand zelf een telefoon of een tablet heeft is het makkelijk. Je hebt een aantal opties hoe je kunt beeldbellen.

  • Skype
  • Whats app (hiermee kun je dus ook beeldbellen :))
  • Facetime (Apple)
  • Google hang outs

Dit zijn de vier meest gebruikte beeldbelapplicaties. Nu hoor ik jongeren ook nog Discord roepen. Dit is er inderdaad ook één en wordt veel door gamers gebruikt.

Nu kan ik een heel stuk gaan schrijven over hoe je dit kunt doen. Voor de eerste drie applicaties heeft NU.nl al een mooie uitleg gepubliceerd. Zie hiervoor deze link. Klik hier.

Hieronder de afbeeldingen van de verschillende programma’s. Naast de naam van de applicatie zie het symbool van de applicatie. Als je hierop klikt opent zich een pagina met de gebruiksaanwijzing.

Skype:

WHATSAPP:


Facetime:Google Hangouts:

.

Discord:

#beeldbellen#beeldzorg#verstandelijke beperking

Geef een reactie