11/02/2015 by D Post

Mijn klachten assistent, symptoomherkenning met een bijsmaakje

doktors_single_notext

1800 aandoeningen die je inzichtelijk kunt krijgen aan de hand van je symptomen. Laat ik het bij mij zelf houden. Tegenwoordig duik ik eerst het internet op voordat ik naar de huisarts ga. Dit kan jezelf kosten besparen. Mijnklachtenassistent.nl is een handige webiste/android app die hier op inhaakt. In deze blog doe ik een korte test en leg ik de werking van de website uit.

Allereerst iets over de resultaten, die spreken al bijna voor zich:

– Nominatie website van het jaar 2013
– 10.000 bezoekers/maand
– 200.000 bezoeken sinds 2011 (vanaf start website)

n.b. door op de afbeeldingen te klikken kun je de afbeeldingen uitvergroten.

IMG_1667

De werking is eenvoudig. Je voert je symptomen in, de website vult aan en er komt een advies uit. Je kunt kiezen tussen eenvoudig invoeren en geavanceerd invoeren.

IMG_1698 IMG_1697

Bij deze ook de uitleg op video door www.mijnklachtenassistent van ‘eenvoudig’ en ‘geavanceerd’ invoeren.

Eenvoudig:

 

Geavanceerd:

Dit verleidde mij tot een aantal testjes. Ik ben allereerst begonnen met mijn springersknie/jumpersknie, die vooral met dit koude weer, weer geïrriteerd is.

IMG_1669IMG_1699

Ai, dat begint niet goed, geen resultaten gevonden. Dit maakt dat ik ga  kijken hoe ver de site in ontwikkeling is. Hier zie ik dat het in de implementatie fase zit en dat het opgeschaald wordt. Kortom, de site zou al behoorlijk moeten werken.

Ik probeer nu of  het in het gedeelte ‘geavanceerd’ lukt.

IMG_1702

Helaas, 0 resultaten. Op het moment dat ik de symptomen versimpel door alleen pijn aan te geven komt er iets uit wat voor een springersknie wat vergezocht is, namelijk een meniscusbeschadiging. Voor de volledigheid een springersknie is een overbelaste pees bij de knie en het advies hoort rust en koelen te zijn.

IMG_1672

Op naar de volgende klacht. Hoofd – pijn – Tijdens stress. Gelukkig werkt deze goed.

IMG_1678 IMG_1679

Klik je op meer informatie over spanningshoofdpijn, dan wordt je heel handig doorgelinkt naar www.gezondheidsplein.nl  Zie ook onderstaande afbeelding. Klik je hier op door dan zie je allemaal mooie informatie, afbeeldingen en filmpjes. In de adresbalk blijft wel www.mijnklachtenassistent.nl staan.

IMG_1680

In bovenstaand heb ik kort de werking laten zien. Ondanks het eerste tegenvallende resultaat ben ik wel enthousiast over hoe het geheel in elkaar zit. Het is gebruikersvriendelijk, er worden goede voorzetten gegeven om verder te komen. Visueel ziet het er ook mooi uit en het is digitale zorg dat past in het gewone leven.

Als volgt ga ik dieper kijken in de privacy laag. Hier wordt ik minder enthousiast. Ondanks goede contactgegevens en uitleg over goede privacy, wordt er wel (op anonieme basis) wat met de gegevens gedaan. Vind je dit geen probleem en snap je dat ook een app ontwikkelaar geld moet verdienen, dan is het vooral een mooie app, waar je op een simpele manier je symptonen in kunt voeren en waar een advies wordt gegeven. Het kan natuurlijk ook zijn dat je hier niet van houdt en dat je dit een bijsmaak geeft.

Het derde gedeelte in deze blog gaat over ervaringen delen. Dit bestaat vooral uit het ‘liken’ als het symptoom klopt, ook kun je er iets bij zetten (review). Verder kan hier een mooie foto van de aandoening bij staan. Dit ‘liken’ gecombineerd met je persoonsgegevens (na registreren) maken dat per categorie duidelijk wordt waar iets het meest voor komt. Deze gegevens worden bijvoorbeeld verkocht. Onder aan de site kom je een lotgenoten link tegen om ervaringen te delen.

IMG_1695

Intussen had ik in eerste instantie al teveel bijsmaak gekregen, dat ik geen behoefte had om er op te kijken. In tweede instantie  deed ik  het toch en zag ik een aantal interne forums op thema.  Tja……, dit riep weer wat bij mij op.  Intussen had ik de figuurlijke ‘wantrouwende bril’ al op.

IMG_1683

Website: https://www.mijnklachtenassistent.nl/

Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_BartLuijten10.Mijnklachtenassistent

 

Gebruikersgemak – 8  –

Logisch in elkaar   – 8 –

Prijs – 8,5 – gratis –

Past in het gewone leven  – 8 –

Communiceert met andere systemen – 6 – Het maakt een slimme link met gezondheidsplein.nl

Privacy – 4  – mijnklachtenassistent.nl maakt er geen geheim van dat het gegevens (anoniem) deelt.

Samenvattend, mijnklachtensassistent.nl is een goede idee. Op het oog is het goed uitgevoerd en je komt ook bij een advies. (Wel via een andere website). Bij het delen van ervaringen kreeg ik een bijsmaak, kortom www.mijnklachtenassisten.nl, symptoomherkenning met een bijsmaakje.

Cijfer zorgtechnologie.net 7,1

 
#advies#diagnose#digitale zorg dat past in het gewone leven#symptoom#symptoomherkenning#www.mijjnklachtenassistent.nl#zelfhulp#zorgtechnologie.net

Comments

 1. Bart Luijten
  02/05/2015 - 19:38

  Bedankt voor het plaatsen van de review van mijnklachtenassistent.nl. Ik kan het erg waarderen dat zorgvuldig gekeken hebt naar de website en ga ook de aandachtspunten meenemen in toekomstige aanpassingen. Ik sta altijd open voor ideeën hoe we de website beter kunnen krijgen.
  Wat betreft de bijsmaak. Ik begrijp je gevoel hierin maar ik kan je vertellen dat dit initiatief tot op heden 100% opgezet is uit privé gelden. Uit een soort van passie en gelijkertijd frustratie dat we met z’n allen nog steeds denken dat het delen van informatie over de aankoop van een televisie totaal anders zou zijn dan het aangaan van een behandeling van een ziekte, waardoor er helaas erg veel kennis verloren gaat.

  Bij verdere vragen hoor ik het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Bart Luijten
  Oprichter MijnKlachtenAssistent.nl

   
 2. D Post
  02/05/2015 - 21:36

  Bart, dank je voor je reactie en voor je aanvulling!

   

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers liken dit: