08/02/2015 by D Post

Miessagenda, de agenda om gezamenlijk zorg te verlenen?

icoon-you-tube-21

Eén ding is duidelijk. Eén plek om gezamenlijk te communiceren is handiger dan heen en weer mailen, heen en weer appen en heen en weer bellen. Dit maakt dat in de cloud werken een snelle opmars doormaakt. Miessagenda is zo’n agenda waar je met zijn allen in kunt werken en in kunt communiceren.

n.b. als de afbeeldingen vaag zijn, kun je er op klikken voor een duidelijkere afbeelding.

IMG_1656

Onderstaande afbeelding geeft het belangrijkste deel van de app weer. Namelijk de agenda. Ik heb als voorbeeld een dag uit mijn leven proberen in te plannen. Wat te plannen is, gaat echt mooi. Diverse kleuren met een aantal onderwerpen. Helaas niet alle onderwerpen. Ik mag morgen werken/een scholing geven, dit lukte niet om in de agenda te krijgen. Jammer, werk kan ondanks dat je met zorg te maken hebt, heel belangrijk zijn.

IMG_1663

Als je start met de app kom je in een scherm terecht waar je kunt kiezen. Of je kiest een agenda voor jezelf of je kiest een agenda voor iemand anders.

IMG_1646

De lay out van de app vind ik sterk en het is logisch opgebouwd. De werking van de app  is simpel, je werkt samen in één agenda en kunt op één plek met elkaar communiceren.

IMG_1652

Er is een snelle groei van dit soort apps. Miessagenda is b.v. vergelijkbaar met Caren waar eerder over is gevlogd in zorgtechnologie.net.  Miessagenda heeft als voordeel dat het visueel sterk is.  Is Miessagenda compleet om goed samen te werken? Ik vind dat het niet volledig is. Eén plek om samen te werken is meer dan alleen een agenda en dat je berichten met elkaar kunt delen. Waar zet je bijvoorbeeld de gezamenlijke informatie neer die nodig is om op één plek te werken?

Wat wel erg mooi is, hoe je in Miessagenda het sociaal netwerk kunt betrekken in de agenda. Je kunt zien (zie het volgende plaatje en de betekenis van de iconen) wat de mogelijkheden hierin zijn. Dit is echt een sterk punt van deze agenda.

IMG_1658

De Miessagenda is ook via een website te benaderen. Handig leek me. Tot ik probeerde in te loggen. Dit lukte niet met mijn in de app aangemaakte gegevens. Toen ik dit probeerde, moest ik een nieuwe agenda aanmaken.

miesagende website

Heb ik als blogger een kritische dag vandaag? Misschien een beetje. Wat ik jammer vind (en dat is ook een compliment naar Miessagenda), dat zo’n mooie visueel instrument niet helemaal volledig is.

website                      : http://www.miessagenda.nl/

App downloaden    :  http://www.miessagenda.nl/#download (android en apple)

 

Gebruikersgemak – 7  –

Logisch in elkaar   – 8 –

Prijs – 8,5 – gratis –

Past in het gewone leven  – 8 –  Ja, met een kritische noot. In mijn optiek is Miesagenda nog onvolledig. Wat echt mooi is, hoe de dingen in de agenda visueel gemaakt worden en hoe het sociaal netwerk betrokken kan worden.

Communiceert met andere systemen – 6 – Het is een op zichzelf staande app.

Privacy – 7  – De app slaat geen persoonlijke informatie op, met uitzondering van de informatie waarbij je hebt aangegeven dat deze informatie mag worden gebruikt t.b.v. contact. Wel behoudt Miessagenda zich het recht voor de algemene voorwaarden binnen de kaders van de wet eenzijdig te wijzigen.

Samengevat, visueel erg mooi, sociaal netwerk kan op een mooie manier betrokken worden, maar de app kan nog completer om zorg rondom iemand te verlenen.

Cijfer zorgtechnologie.net 7,4

 

#agenda#berichten#cloud#één plek#miessagenda#sociaal netwerk#zorg#zorgtechnologie.net

Geef een reactie