18/02/2015 by D Post

Ready for change, verslavend goed

Spread the love

logo

Ready for change, verslavend goed? Deze verslavings app is meer een geweldig voorbeeld voor organisaties hoe je het gewone leven/de leefwereld (door middel van een app) kunt verbinden met de systeemwereld. Ready for change, een organisatie uit Rotterdam die verslavingszorg biedt, heeft deze app ontwikkeld.

IMG_1092

Het openingsscherm geeft op een heldere manier weer wat er te vinden is. Informatie voor mensen met een verslaving, ex verslaafden of voor mensen uit de omgeving van mensen met een verslaving. In de app zijn een aantal praktische tools te vinden zoals de sober time calculator (hoe lang je clean bent) , een terugvalpreventieknop, en de zelftests.

Onderstaand geeft weer wat er onder de terugvalpreventieknop zit.

IMG_1103IMG_1737

 

Dit staat er onder de knop zelftest

IMG_1093 IMG_1097 IMG_1098

Als voorbeeld heb ik de zelftest gokken ingevuld.

Deze vragenlijsten geven je een goed beeld. Verder bestaat de app uit dat je verbinding kan maken met de diensten die ready for change aanbiedt. De app is te downloaden voor apple en voor android. Op de apple kreeg ik onder een paar knoppen een wit scherm. Dit was niet handig, want dan werkt de app niet meer. Als je de app een poosje ‘uit zet’ dan werkt het weer. Een ander nadeel, maar wel slim gedaan, is dat je eenmaal op de site van ready for change zit, je moeilijk weer terug in de app komt.

Bij deze nog een aantal schermen die je verder wat inzicht in de app geven.

IMG_1105 IMG_1100 IMG_1099 IMG_1736 IMG_1733

De laatste twee afbeeldingen verwijzen je rechtstreeks naar eerst het telefoonnummer van de dienstverlener. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar en werkt dus als een soort noodknop. De laatste is de website van ready for change

Apps voor apple en android : http://www.readyforchange.nl/nl/Handig/Download-onze-apps

Gebruikersgemak – 7  – onder sommige knoppen een wit scherm, eenmaal op de website kom je moeilijk weer bij de app. Het overige werkt prima.

Logisch in elkaar   – 8  –

Prijs – 8  –  gratis

Past in het gewone leven  – 9 – een geweldig voorbeeld van ready for change hoe je het gewone leven door middel van een app combineert met een dienstverlenende organisatie.

Communiceert met andere systemen – 5 –

Privacy – 5  – Waarschijnlijk wel, alleen wordt er niet wat over gezegd (of het zat achter de witte schermen)

Samenvattend. Een mooie app die vooral opvalt door hoe het gewone leven verbonden wordt met een dienstverlenende organisatie. De app kent nog wel wat bugs/verbeterpunten.

zorgtechnologie.net cijfer 7,0

#geestelijke gezondheid#ready for change#rfc#sober time calculator#terugvalpreventie#verslaving#verslavings app#zelftest#zorgtechnologie.net

Geef een reactie