22/02/2015 by D Post

kasboek.nu, doen!

Spread the love

image

Een begroting maken, je inkomsten en je uitgaven bijhouden. Als je het goed kunt is het simpel. In praktijk blijkt het vaak ingewikkeld. Vooral als je het niet breed hebt. Belangrijk is om dan juist goed te plannen en goed bij te houden waar je jouw geld aan uitgeeft. Zorgtechnologie.net besteed aandacht aan kasboek.nu.

image

Het online kasboek, te vinden op www.kasboek.nu is een uitstekend hulpmiddel om dit te doen. Het is visueel goed, het geeft de belangrijkste items weer die je nodig hebt om je financiën goed inzichtelijk te houden. Namelijk een begroting, inkomsten en uitgaven (afgezet tegen de begrote uitgaven).

n.b. door op de afbeeldingen te klikken maak je ze groter.

image

Het kasboek is een systeem waar je vooral mee aan de slag moet gaan, dus doen. Het is niet heel ingewikkeld, maar toch zijn er een paar handigheidjes die je moet weten. Anders haak je in het eerste gebruik al af en dat zou onterecht zijn. Het belangrijkste is dat je de maand moet activeren. Dit doe je onder het kopje kalender. Doe je dit niet, dan blijft de maand op januari staan en kom je nog geen stap verder in je financiën.

image

Verder is het een kwestie van de menuknoppen langslopen en  een begroting maken.

begroting

Dit doe je door in het paarse gedeelte de bedragen in te stellen achter boodschappen en vrije tijd. Verder is het de menuknoppen aan de linkerkant aflopen. Als eerste inkomen, zo kun je zien wat je te besteden hebt en wat je eventueel tekort gaat komen of kunt sparen. Natuurlijk moet je wel je maandelijkse lasten onder rekeningen invoeren. Maar zoals gezegd, na even oefenen is het goed te doen.

image image imageimage

Uiteindelijk zie je onderstaand beeld verdeeld in zes vakken, met daarboven de werkelijke situatie. (dus hoeveel geld heb je nu, als je alles ingevuld hebt)

overzicht

Het groene linksboven (van de zes vakken) geeft aan hoeveel geld je nog over hebt om te besteden ten opzichte van wat je begroot hebt. In deze case nog €60,- aan boodschappen en  nog €75,- te besteden aan vrije tijd. Het blauwe vak rechtsboven geeft aan wat het verschil is tussen wat je begroot hebt en wat inkomsten zijn.

In dit geval: €1000,- inkomsten. Uitgaven €400,- hypotheek, €240,- boodschappen, €100,- vrije tijd en € 100,- sparen. En dan klopt het dat er nog €160,- te besteden is. Dus alles wat je van plan bent uit te geven en wat je aan inkomsten hebt komt in het vak verschil.

De middelste vakken paars en oranje geven begroting en inkomsten aan.

De onderste twee vakken geven de grootste uitgaven aan in je boodschappen en in je vrijetijdsbesteding.

image

Het kasboek geeft goed overzicht in de belangrijkste dingen.  Verder zijn er nog een paar handigheidjes. Je krijgt berichten die je stimuleren en je kun de gemaakte begroting uitzetten, zodat het uit beeld verdwijnt.  Wel is het belangrijk dat je het systeem moet leren kennen, voordat je het goed kunt gebruiken. Vooral doen dus. Dit geeft ook tegelijkertijd de verbeterpunten aan.

Het kan nog makkelijker en het kan nog meer visueel. Bijvoorbeeld een soort thermometer hoeveel geld je nog in kas hebt. Een ander puntje wat handig zou zijn is een toevoeging van een extra kasboekbeheerder. Bijvoorbeeld je partner of diegene die je ondersteund met je financiën. Nu kan hij of zij er wel bij (ook tegelijkertijd, zie onderstaand beeld van mijn iphone), maar dat moet dan met dezelfde inloggegevens en dat is weer niet handig.

image

internet: https://kasboek.nu/

Gebruikersgemak – 7,5  – visueel mooi.

Logisch in elkaar   – 7  – vergt wat oefening

Prijs – 8  –

Past in het gewone leven  – 8 – absoluut.

Communiceert met andere systemen – 5 – niet

Privacy -8  – werkt in een veilige https omgeving. Ook wat verder kijkend zie je dat de ontwikkelaar netjes omgaat met privacy.

Samenvattend, mooie, nuttige site. Het moet m.i. nog een tikkeltje eenvoudiger kunnen.

Cijfer zorgtechnologie.net 7,3

#begroting#boodschappen#financiën#geld#inkomsten#kasboek#kasboek.nu#uitgaven#vrije tijd#zorg#zorgtechnologie

Geef een reactie