24/12/2014 by D Post

IFTTT, zorgtechnologiecijfer 8,1

If This Then That, laat internet het werk voor je doen.

Zo op het eerste gezicht geen technologie gericht op zorg.Als je verder kijkt dan merk je dat dit wel zo is. Dit  maakt dat deze app een eervolle aftrap is op zorgtechnologie.net. Namelijk het gewone leven wordt gekoppeld met zorg. Veel gebruikte apps kunnen met elkaar communiceren en kunnen gezamenlijk een actie uitvoeren!

Een voorbeeld, if  … het morgen gaat regenen ….     then     ….. stuur mij een berichtje. …….

Dit geeft direct de mogelijkheden aan.  Gaat je kind b.v. verder dan afgesproken, komt een cliënt buiten b.v. een instellingsterrein, etc. , dan krijg je een melding.

Er zijn vanuit dit principe legio mogelijkheden te bedenken. Het mooie is dat IFTTT gebruik maakt van talloze veel gebruikte apps.  Dit is mooi! Digitale zorg, wat past in het het gewone leven, dit is wat zorgtechnologie.net belangrijk vindt en waarover geblogd wordt.

In deze blog leg ik ook uit hoe IFTTT werkt. Dit in een voorbeeld van if/als je buiten het centrum van Zwolle komt, dan krijg je een berichtje op je iPhone. Voorwaarde is natuurlijk wel dat beide mensen een smartphone moeten hebbben.

Als je IFTTT opent krijg je talloze voorbeelden, ik stel er zelf één in, dus schuif de knop ‘browse’ rechtsboven naar links. Er verschijnt een scherm waarin de knop verandert in ‘manage’.

Klik hierna op de ‘+’ in de rechter boven hoek en onderstaand scherm verschijnt.
IMG_1447.PNG

In de app klik je op de blauwe plus. Zie bovenstaande afbeelding. Heb je dit gedaan en ingesteld, dan wordt de + achter then rood en kun je verder met de that actie.

Het kan ook via de website. De lay out is iets anders, maar de werking is hetzelfde. In onderstaand filmpje leg ik het voorbeeld uit.

De website waar je meer info kunt vinden is www.ifttt.com.

Natuurlijk is het ook in de diverse app stores te downloaden: https://ifttt.com/mobile

Nadelen, die zijn er ook. De app is in het buitenland gemaakt. Dit maakt dat bijvoorbeeld de sms functie nog niet werkt, omdat IFTTT nog niet gekoppeld (dec. 2014) is aan het Nederlandse mobiele netwerk.  Wel gaan uitbreidingen razendsnel, dus wie weet. Ook worden er al andere middelen ontwikkeld die compatible zijn met IFTTT, denk b.v. aan een wireless knop. Zie www.bt.tn. Als je op de knop drukt wordt kan er een actie uit voortkomen. Echt geweldig.

 

Beoordeling:

Gebruikersgemak –  7,5 –       Je moet wel een beetje logisch kunnen denken.

Prijs – 10 –      Kost niets

Past het bij het gewone leven – 8,5 –       Er kunnen nog meer goede apps bij.

Toepasbaar voor zorgtoepassingen -7,5 –     Absoluut, maar je moet er wel zelf bij nadenken

Communiceert het met andere systemen – 9 –      Dit maakt dat het zo mooi is!

Privacy – 6 –      De gegevens binnen IFTTT bevinden zich op wel een beveiligde htpps site, maar de app heeft wel te maken met veel andere apps.

Samenvattend: Bij deze app moet je verder kijken dan je normaal doet bij een app. Geen kant en klare toepassing, maar een legio aan mogelijkheden als je jezelf in deze app verdiept.

Zorgtechnologiecijfer                                   8,1

 
#ifttt#zorgtechnologie.net

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers liken dit: