24/01/2017 by D Post

Een olifant in de kamer, augmented reality

Spread the love

In het kader van de ehealth week had ik mij voorgenomen om tijd voor zorgtechnologie vrij te maken. Het resultaat was dat ik een uitnodiging voor een inspiratie/inventarisatiesessie heb aangenomen die ging over virtual reality in de zorg.

Ik weet niet of je wel eens een virtual bril opgehad hebt, zo niet dan is dit echt een aanrader. Mijn eerste ervaring was een demo van een bekend merk waarmee je de telefoon in een houder doet en dan die daarna voor je ogen hangt. Ga naar een grote markt met media en je kunt het proberen. Het resultaat is verbluffend, overal waar je jouw hoofd heen draait zie je iets.

Dit is virtiual reality. Augmented reality gaat een stuk verder. Hierin zie je de echte omgeving + iets wat er digitaal is ingezet. In het voorbeeld van vandaag was dit, naast een aantal digitale borden, een olifantje in de kamer. Het apparaat wat hiervoor gebruikt werd was de hololens.

Door de bril blijf je alles zien wat je al zag, maar zie je daarnaast digitale toevoegingen. Het allereerste plaatje geeft hier een beeld van. Hier zie je een digitaal hart in een echt klaslokaal.

Als je echt realiseert wat dit betekend, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan dat je een digitale buddy in de echte wereld naast je hebt lopen, dat je digitaal je woonkamer inricht of dat je (in het luchtledige) een hartoperatie oefent.

Deze dag ging uit van een bedrijf dat met behulp van virtual reality oplossingen voor de (jeugd)zorg wil bedenken. Super dat er bedrijven zijn, die mee willen helpen innoveren in de zorg. Voel jezelf welkom om ideeën voor augmented reality als reactie op de blog te plaatsen. Jouw ideeën worden gewaardeerd.

 

#augmented reality#centric#ehealth#hololens#virtual reality#vr#zorgtechnologie

Geef een reactie