11/12/2016 by D Post

Oefenen.nl een 8,3!

Spread the love

img_0396

Oefenen.nl, een website die ik jullie niet wil onthouden. Waarom? Simpel, omdat je er goed kan oefenen. In bijvoorbeeld veilig internetten, geld, rekenen en taal. De bijgevoegde afbeeldingen zeggen genoeg. Onderstaande afbeelding is een afdruk van de pagina van oefenen.nl.

img_0395

Oefenen.nl heeft een mooie manier gevonden om laagdrempelig te leren. Door veel gebruik te maken van video’s, plaatjes en een leuk waarderingssysteem wordt leren leuk gemaakt. Ook wordt er duidelijk uitgelegd en is er een virtuele assistent die je door oefenen.nl heen loodst.

In onderstaande video van oefenen.nl wordt uitgelegd hoe het werkt.

In deze video wordt uitgelegd hoe het registeren werkt.

In onderstaande afbeeldingen neem ik je een klein stukje mee de inhoud in. In dit voorbeeld ga ik aan de slag met Digivaardig.

img_0332

Ik begin makkelijk, door met Klik & Tik, de basis te beginnen.

img_0333

De start is ‘Klikken op de computer’

img_0334

De uitleg volgt door middel van een filmpje.

We starten. Klik de vaste computer aan. Het mooie is dat het ook gesproken wordt. Dit houdt in dat als je niet kunt lezen, je het kunt horen.

img_0336

Het volgende plaatje koste mij als ervaren internetgebruiker wat moeite. Ik dacht, hier moet ik de browser aanklikken, maar het is letterlijk zo simpel als het er staat. Je moet hier op het vakje klikken waar ‘Internet’ staat.

img_0337

Op deze manier kom je erachter, dat je nog eens goed moet lezen als je verkeerd tikt.

img_0338

En ja hoor, het is gelukt, ik mag naar het volgende woord en dat is ‘Taal’

img_0339

Na even oefenen heb ik klik en tik afgerond en krijg ik een keurige krul.

img_0340

En natuurlijk ook de beloning, een badge en punten!

img_0399

Hopelijk begrijpen jullie waarom ik enthousiast wordt van deze site. Begrijp je het niet dan raad ik je aan onderstaand filmpje te bekijken. Ruim twee miljoen nederlanders ….. (2.000.000!!!) hebben moeite met digitalisering. De titel is “Liesbeth kan het niet meer volgen”. Oefenen.nl praat zelfs over 3-4 miljoen laag opgeleiden waar hun site voor bedoeld is.

Samenvattend is oefenen.nl een site die hard nodig is en erg goed aansluit bij wat overheidsbeleid stimuleert, namelijk je zelfredzaamheid vergroten. Een site die voor alle medelanders te gebruiken is, die moeite hebben met digivaardig zijn en die moeite hebben met taal en rekenen. Om eerlijk te zijn heb ik weinig punten van kritiek. Ik heb gezocht of oefenen.nl in de appstores te vinden was. Als vervanger van de website was deze er niet. In dit geval stoort het niet. Oefenen.nl is uitstekend vanuit een webbrowser te bedienen en daardoor geschikt voor alle apparaten. Wel zijn onderdelen van oefenen.nl in zowel de google playstore als in de apple store te vinden. Dit zijn ‘samen leren’ (een app om samen op te trekken in oefeningen) en ’taalklas’, een app die door middel van spelvormen het bijbehorende gedeelte uit oefenen.nl verrijkt.

Gebruikersgemak – 9 –

Logisch in elkaar –  9 –

Prijs – 7,5 – voor thuisgebruikers is het gratis. Het is mogelijk om werkboeken tegen betaling te bestellen.

Past in het gewone leven – 9 –

Communiceert met andere systemen – 7,5 – Na contact met oefenen.nl kwam ik erachter dat oefenen.nl open staat voor verbinding. Op de site staan al een aantal externe programma’s. Daarnaast bestaat voor scholen de mogelijkheid om de portal aan Entree te verbinden.

Privacy – 7,5 – Oefenen.nl staat netjes op een beveiligde website en is open waar ze gegevens voor gebruiken. Kortweg is dit alleen ten dienste van de website oefenen.nl (voor thuisgebruikers)

Samenvattend, oefenen.nl is om te leren en te oefenen. Instinctief en passend bij wat er maatschappelijk nodig is.

Zorgtechnologie.net cijfer 8,3

#digitaal vaardig#geld#Gezond leven#Leren#mantelzorg#nieuws#oefenen#oefenen.nl#opvoeding#rekenen#Samen leren#samenleving#taal#taalklas#zelfredzaamheid

Geef een reactie