14/11/2021 by D Post

Slimme inco’s

Spread the love

Vol interesse volg ik de ontwikkelingen van slimme inco’s. Kortgezegd, luiers of wat netter gezegd incontinentiemateriaal. Slim betekent dat je op je telefoon of tablet kunt zien hoe vol een inco is.

Er zijn steeds meer fabrikanten die slimme inco’s uitbrengen. Ik wil er toch één noemen als waardering voor het innovatieve werk Abena Nova.

Slimme inco’s zijn een ontzettend mooi voorbeeld van technologie in de zorg. Ik wil jullie ook graag verwijzen naar de ervaringen die er mee opgedaan zijn:

Bij deze de factsheet: https://www.vilans.nl/vilans/media/documents/publicaties/anders-werken-slimme-inco.pdf

En in de volgende link de uitgebreide rapportage. https://www.vilans.nl/vilans/media/documents/publicaties/anders-werken-slim-incontinentiemateriaal-rapportage.pdf

In mijn vorige stuk heb ik geschreven dat ik onderzoek doe naar implementatie van technologie in de zorg. Wat mij wat verbaasde hoe zo’n mooi technisch product ook als belasting in de zorg kan worden gezien.

De reden was dat werkprocessen moeten worden aangepast. In dit stuk richt ik mij vooral tot de zorgmedewerker. Stel je voor, je doet elke avond een aantal rondes. In plaats daarvan krijg je een seintje als de luier vol is. Dit vraagt een omslag in werken. Dit wordt ook wel vraag gestuurd werken genoemd. Hoe mooi is dit. Een antwoord op zorg op maat en al de termen die ervoor gebruikt worden. Een praktisch middel als slimme inco waarmee je dit kunt verwezenlijken. Nooit meer een luier die te vol is. Vraag gestuurd werken lijkt heel logisch, maar kan ook moeilijk zijn als je gewend bent in een strakke planning te werken.

in de rapportages kun je terugvinden wat nut is, dat het tijd oplevert, etc. Belangrijk is echter dat je samen kijkt hoe je dit in je werkproces/planning krijgt. Hoe mooi een technische oplossing ook is, het moet inpasbaar in je werk worden gemaakt. En wie weet nu beter hoe dit moet dan jij. Kortom, slimme inco’s zijn ontzettend handig. Het succes hangt echter van af hoe goed je als zorgmedewerker kijkt hoe je dit in je werk gebruikt.

Geef een reactie