21/01/2015 by D Post

wehelpen, de tool om vorm te geven aan de participatie samenleving. Zorgtechnologiecijfer 9,2!

 

IMG_1534  5sterren

We helpen maakt de match tussen samenleving en de zorg. Het klinkt groot, maar het is zo simpel als het moet zijn. Bekijk de onderstaande vlog en het wordt duidelijk waarom.

 

Meer informatie is te vinden op de website: https://www.wehelpen.nl/

Te gebruiken via de website of mobiel te downloaden via https://www.wehelpen.nl/mobiele-app/

Gebruikersgemak – 9,5 – simpel in gebruik, er wordt ondersteuning geboden, er is een helpdesk en er is een handleiding.

Logisch in elkaar   – 10 – de kracht van simpelheid maakt dat het zo goed is en al succesvol is met 18.257 mensen op het moment van schrijven die willen helpen, 7.356 mensen die hulp vragen en 1.185 hulpnetwerken. Individueel en als groep (leefgroep, buurt, sociaal wijkteam, organisatie, gemeente, etc. etc.) te gebruiken

Prijs – 9,5 –  Inclusief een creditsysteem waarmee een over en weer principe gecreëerd wordt, waarmee je kortingen kunt krijgen op b.v. het zwembad en museum. Nog in ontwikkeling, maar met een mooi perspectief

Past in het gewone leven  – 10 –  Wat fantastisch is aan deze app is dat het vanuit het gewone leven de mogelijkheid heeft om bruggen te slaan met professionele zorg. Kortom voor iedereen bruikbaar en nuttig. Het past geweldig in wat er met de participatie maatschappij beoogt wordt, echt top!

Communiceert met andere systemen – 8 – Het lijkt een op zichzelf staande app, maar is vanuit de open source gedachte ontwikkeld. Praktische voorbeelden heb ik nog niet, maar dit maakt wel dat het gemakkelijk koppelbar is

Privacy – 8 – Hier zou je verwachten, omdat je eigenlijk gegevens en ook kwetsbaarheid deelt, dat het wat lager zou scoren. Echter hoe met dit gegeven omgegaan wordt maakt dat dit ook goed is. Er is alles aan gedaan om zo goed mogelijk met privacy en veiligheid om te gaan. Een https omgeving, een omschrijving wat er aan gedrag verwacht wordt en een plaats waar je misbruik kunt melden.

Kortweg een fantastische app en website!

Zorgtechnolgie.net cijfer 9,2!!!!!

 

 

 
#buurt#hulpnetwerk#participatie#wederkerigheid#Wehelpen

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers liken dit: