28/01/2015 by D Post

Zorgtechnologie.net koppelt technologie aan de zelfredzaamheidsmatrix (ZRM)

Zorgtechnologie.net gaat werken met de domeinen van de zelfredzaamheidsmatrix. Zorgtechnologie.net staat voor digitale zorg dat past in het gewone leven. De zelfredzaamheidsmatrix omvat domeinen die alle facetten van het leven omvatten. Dit maakt dat zorgtechnologie.net en de zelfredzaamheidsmatrix uitstekend bij elkaar passen.

Door in te steken op zo’n domein, kun je makkelijk bijpassende zorgtechnologie vinden. Domeinen zoals sociaal netwerk, participatie (meedoen), financiën, geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, en A.D.L.  (Alle Daagse Levensbehoeften, b.v. jezelf kunnen wassen, de boodschappen kunnen doen, etc.) zijn op zorgtechnologie.net te vinden.

Dit aan de rechterkant, onder categorieën. Natuurlijk blijft zorgtechnologie vindbaar onder de categorieën apps, internet en software.

De zelfredzaamheidsmatrix wordt veel gebruikt in de sociale wijkteams van gemeenten.  Door samen dezelfde taal te spreken, geeft zorgtechnologie.net vorm aan de brug tussen digitale zorg dat past in het gewone leven en zorgprofessionals. Leefwereld (het gewone leven) en systeemwereld (wereld van systemen, waar organisaties vaak in zitten), worden op deze manier verbonden.

Meer informatie over de zelfredzaamheidsmatrix is te vinden op http://www.zelfredzaamheidmatrix.nl/zrm.aspx

#digitale zorg#domeinen#leefwereld#systeemwereld#zelfredzaamheidsmatrix#zrm

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers liken dit: