31/01/2015 by D Post

Tijdsbegrip, hoe lang nog???

Spread the love

tijdsbegrip

Eindelijk gevonden. Iets waarmee je kunt laten zien hoe lang iets nog duurt. Op het moment dat je geen tijdsbesef hebt zoals jonge kinderen en b.v. mensen met een verstandelijke beperking is dit een geweldige app.

Ooit heb ik mijn ervaring in het werken met mensen met autisme opgeschreven. Dit op de website www.omgaanmetautisme.nl  Ik weet nog dat ik deze site aan het maken was en ontzettend lang aan het zoeken ben geweest naar een digitale klok die precies laat zien wat de app tijdsbegrip kan. Toen was de app tijdsbegrip er nog niet.

Scholen met jonge leerlingen en mensen die met mensen met een verstandelijke beperking met autisme werken herkennen deze digitale klok. Fysiek heeft de klok de naam ‘Time Timer’.

Reden toen der tijd voor mij om de site www.omgaanmetautisme.nl te maken was dat er in mijn naaste omgeving mensen het moeilijk hadden om met autisme om te gaan. De trainingen die ik erover gegeven heb en mijn ruim 10 jaren werkervaring heb ik toen in deze site verwerkt. Leuk om te zien dat de site nog steeds goed bezocht wordt met gemiddeld 500 mensen per maand, top!

Nu de app tijdsbegrip. Heerlijk simpel, zoals deze app hoort te wezen. De volgende plaatjes nemen je mee in hoe het werkt.

Zet alarm en selecteer de tijd. In het voorbeeld een half uur.

IMG_1617

Druk op start, het rode gedeelte is het half uur en hierna gaat een alarm. Als je uren instelt komt er aan de binnenkant een kleiner blauw vlak voor de uren.

IMG_1618

De app is helaas alleen te vinden in iTunes.

https://itunes.apple.com/be/app/tijdsbegrip/id535116051?l=nl&mt=8

Bijgaand ook nog een link naar de website van de maakster

http://www.volz.in/tijdsbegrip/

 

Gebruikersgemak – 8  –

Logisch in elkaar   – 8

Prijs – 8,5 – gratis

Past in het gewone leven  – 8 –  Bij jongere kinderen of mensen die niet kunnen klokkijken is dit een ideaal middel.

Communiceert met andere systemen – 5 – Het is een op zichzelf staande app.

Privacy – 9 – De gegevens blijven alleen op je device en zijn niet inzichtelijk voor de ontwikkelaar.

Samenvattend, simpel en goed.

Zorgtechnolgie.net cijfer 7,8

 

 

#digitale time timer#digitale wekker#klok#tijdsbesef

Geef een reactie