01/03/2015 by D Post

iGrow, een digitaal groeiboekje

igrow

‘Met de iGrow app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-18 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft. Je krijgt tips over gezonde voeding, bewegen en slapen.’ Dit zegt de tekst op de website van TNO en dit is ook precies wat het doet. TNO staat voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek.  Sinds 1932 werkt TNO aan innovatie dienstbaar aan bedrijven en overheid. iGrow is één van die innovaties.

Het heeft wat weg van het groeiboekje van het consultatiebureau. (Hier is trouwens ook een app van ).

IMG_1781

De inleiding heeft eigenlijk niet heel veel toevoeging meer nodig. Na invoeren van de naam van één of meer kinderen kun je de volgende gegevens zien.

n.b. door vergroot de afbeelding door er op te klikken.

IMG_1783 IMG_1784 IMG_1785

Het hoofdscherm geeft goed weer wat de app iGrow kan. Hier zie je goed dat het meten van lengte en gewicht hoofditems zijn.

IMG_1786 IMG_1787 IMG_1788

Eindlengtevoorspelling (lengte vader en moeder invoeren) en tip van de dag geeft de volgende schermen.

IMG_1789 IMG_1790

Wat ook mooi is aan deze app is ‘bewegen in de buurt’ Die zie je in de onderste balk. Via google maps worden veel punten weergegeven waar je kunt bewegen.

IMG_1794 IMG_1793

Wat onderbelicht wordt in de beschrijving is de geweldige hoeveelheid informatie die deze app bevat en de informatie die TNO in de loop van de jaren heeft verzameld. Naast info over standaard groeidiagrammen, bevat de app ook groeidiagrammen voor ‘prematuren’ en voor kinderen met het downsyndroom. Ook bevat de app een groeicalculator voor professionals, een bmi meter voor kinderen en diverse studies over groei.

IMG_1791 IMG_1796 IMG_1782

Informatie op de TNO site: https://www.tno.nl/nl/aandachtsgebieden/gezond-leven/prevention-work-health/gezond-en-veilig-opgroeien/igrow-de-groei-app-van-tno/

De flyer over iGrow: https://www.tno.nl/media/1752/igrowapp.pdf

ITunes download: https://itunes.apple.com/nl/app/igrow/id531623639?mt=8

Google play download:  https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.tno.igrow&hl=nl_NL

 

Gebruikersgemak – 8  – .

Logisch in elkaar   – 8  – zit goed in elkaar

Prijs – 8  –

Past in het gewone leven  – 8 –

Communiceert met andere systemen – 7 – communiceert met google maps om te laten zien waar je kunt bewegen

Privacy -7  – Helaas is hier geen informatie in de app zelf terug te vinden. Bij de eerste keer opstarten worden er de algemene voorwaarden getoond, maar ja, die worden vaak in één keer doorgeklikt.

Samenvattend, iGrow is een goede app. Het combineert groei en gewicht met spelen in de buurt. Het concept is simpel, beweeg je meer dan blijf je beter op je gewicht.

zorgtechnologie.net cijfer 7,7

 

 

#bewegen in de buurt#diagrammen#digitaal groeiboekje#groei#groeidiagrammen#iGrow#lengte#zorgtechnologie.net

Geef een reactie