19/10/2015 by D Post

Twee kampen, Apple, Android (leefwereld) en Windows (systeemwereld). Jammer :(

 

zorgenictkloof

Dagelijks kom ik het tegen. Bij het maken van mijn weblog en in het werk wat ik doe vergeet men de brug te bouwen. Hoe moeilijk kan het zijn, vraag ik mijzelf vaak af, direct alle apps in alle platformen. Moeilijk, dit blijkt, want waarom zie ik in al die apps waar ik over geblogd heb, maar één Windows app? Waarom merk ik bij de meeste systeemontwikkelaars dat men in eerste instantie vooral Windows georiënteerd is en dat er vergeten wordt om een hun systeem voor gebruikers vriendelijker te maken door middel van een  apple en android app?  Jammer!     🙁

Zorg apps die passend zijn in het dagelijks leven, maken meestal gebruik van een iPhone (Apple*) of van een Android* telefoon. De systeemwereld (lees grote software ontwikkelaars, instellingen en instanties) maken veelal gebruik van Windows*. Denk aan software t.b.v. planning en roostering, communicatie, elektronisch cliëntendossier, etc.

*Apple, Android en Windows zijn besturingssystemen, die zorgen dat je telefoon, tablet of computer opstart en het doet.

Op dit moment lijken bovenstaande partijen uit twee ‘kampen’ te bestaan. Namelijk Android en Apple versus Windows.

Hoe mooi zou het zijn als er geen twee ‘kampen’ zouden zijn. Dat elke softwaremaker in de systeemwereld ook direct apps voor alle platformen zou maken. De apen en de beren die opgeroepen worden rondom privacy kunnen juist als voordeel benut worden. Juist de systeemwereld is goed in een veilige omgeving inrichten. Maar laten ze zich daardoor niet teveel beklemmen?

Maar ook hoe mooi zou het zijn dat app bouwers direct alle platformen zouden bedienen. Ja het klopt, er zijn meer Apple en Android gebruikers, maar er zijn ook Windows gebruikers. Zie het onderstaande voorbeeld

Vraag van een consument aan een zorg app bouwer.   ‘Hallo ik lees dat er een zorghulp app is voor (iPhone en Android) maar ikzelf en vele anderen maken gebruiken Windows Phone. Komt daar ook binnen kort een app voor in de store?’ Het antwoord: ‘Ik heb navraag gedaan en op dit moment staat het niet gepland om de app ook uit te rollen over andere platformen.’

Pleit ik hiermee nu voor het een of het ander? Nee!! Ik pleit voor het dichterbij komen van leef- en systeemwereld. Het goed verbinden van!  Dat er geen verschillende bruggen, maar één op elkaar afgestemde brug gebouwd wordt! Samen bedacht en gebouwd door ontwikkelaars en gebruikers. Dit met als droombeeld dat beide werelden niet meer gescheiden zijn, maar aansluitend en elkaar dienstbaar zijn.

Dit  met als resultaat dat de gebruiker/klant op alle fronten gebruik kan maken van digitale zorg dat past in het gewone leven (en de professional zich kan focussen op de klant).

leef&systeemwereld

 

 

#apple android versus windows#leefwereld en systeemwereld#twee digitale zorgkampen en platformen

Geef een reactie