11/11/2015 by D Post

Even tijd voor jezelf …….

Spread the love

mindfulness

Even tijd voor jezelf, …….. , ………, tiiiiiiiiiiiiijjjjjjjd. Een herkenningstune van een tv programma waar deze app mij aan doet denken. De app mindfulness. In 5 weken meer ontspannen, minder gestrest en de beste oefeningen, die voor jou werken, kun je meenemen naar de toekomst.

Geen koffie dus, maar aandacht verplaatsen naar het hier en nu en naar je lichaam. Even los komen van de situatie helpt je jezelf weer in balans te krijgen. En dat kan in deze periode helpen.

Laat ik het bij mijzelf houden. Mijn minst favoriete seizoen, mistroostig herfstweer, de klok verzet, de zomer voorbij, druk op het werk, kortom een periode waar ik mijn balans beter in de gaten moet houden. Ik zoek dan meer ontspanning zoals relaxed sporten, een boek lezen, een tv serie kijken, gezellig samen uit eten of een eindje wandelen. Voor mij allemaal activiteiten waar ik mijn ontspanning in zoek. Vandaag dus tijd voor een alternatief of aanvulling, de app mindfulness van VGZ.

IMG_2636

5 weken de tijd om de bloem te laten bloeien legt het filmpje uit. Want de app bestaat uit vooral audiofragmenten die je door een oefening loodsen. Voor deze blog heb ik er vier geprobeerd. Eén door te beginnen bij het begin. ‘Voel een kleine lichtstraal op je de kruin (één van de chakra punten in je lichaam) en laat de energie door je lichaam er naar toe vloeien.’ De eerste oefening van al de oefeningen die ik de komende weken ga doorlopen. Dit wordt door een vriendelijke, rustgevende mannenstem uitgelegd. De oefening klinkt misschien wat wazig, maar voordat je het weet hoor je een vriendelijke ping en is de oefening voorbij. Even tijd voor jezelf, schiet het door mijn hoofd.

En dat is precies wat de app doet. Even een pauze inlassen, tijd voor jezelf nemen, even los komen van de dagelijkse hectiek en stil staan wat er in het nu met jezelf gebeurd.

Wat een chakra is? Dit wordt uitgelegd bij het goed om te weten knopje.  ‘Dit zijn punten in het lichaam waar spirituele energie sterk aanwezig is’.

 

IMG_2646

Om de tweede oefening te selecteren ben ik naar het menu icoontje linksboven in de hoek gegaan en heb ik de  ‘selecteer oefening’ aangeklikt. Je krijgt dan een heerlijk simpel scherm waarin je de tijd die je hebt voor een oefening kan instellen. Je kan je doel selecteren, dit is rust of helderheid en je kan de omgeving selecteren. Hier wordt een oefening bij gezocht. Ik heb b.v. een korte oefening om tijdens het werk met als doel meer helderheid geselecteerd. Het hielp om even los te komen van wat ik aan het doen was.

IMG_2645

 

Conclusie? Ben ik per direct helder in mijn hoofd? Voel ik mij rustiger? Een beetje meer dan eerst. Maak ik de vijf weken vol? We gaan het zien, het voelt goed en met oortjes in kan het een prima middel zijn om bijvoorbeeld een kwalitatief momentje rust te pakken op het werk, thuis of in de trein.

Maar voor nu, een eindje wandelen en daarna een boek lezen met een bakje koffie erbij 😉

 

Gebruikersgemak – 9 –  intuïtief te bedienen, de app straalt rust uit.

Logisch in elkaar  – 9 –  makkelijke (menu) structuur, ondersteund door logische icoontjes.

Prijs   – 8,0 – gratis

Past in het gewone leven – 9  –

Communiceert met andere systemen – 4 – niet

Privacy – 9 – de app staat alleen op je device zelf. Er wordt niets gedeeld.

 

Concluderend. Mindfulness is een goede mindfulness app, die doet waar het voor bedoeld is.

Zorgtechnologie.net cijfer 8

app store google play

#helderheid#mindfulness#mindfulness app#mindfulness coach#onstpanning#rust#tijd voor jezelf#zorgtechnologie

Geef een reactie