08/04/2016 by D Post

Zorg & ICT beurs 2016, gebruikers aan zet?

Dat belooft wat, hoopte ik. De Zorg & ICT beurs 2016, gebruikers aan zet! Vol verwachting ging ik ook dit jaar op weg. Helaas moest ik er wat sneller rondlopen dan voorheen. Nieuwe baan, druk, je kent het misschien wel. Voor de seminars had ik mij niet ingeschreven. Ik had ze kort doorgekeken, maar in het tijdsbestek van een middag lukt niet alles. Dus geen seminars, maar de beurs rond op zoek naar concreetheid.

Concreetheid, want mijn beeld was, gebruikers aan zet betekent dat er vertaalslagen zijn gemaakt naar wat gebruikers nodig hebben. In mijn beleving de cliënten, ouderen, patiënten, bewoners, burgers en hoe men verder de (eind)gebruikers wel of niet noemt.

image

Misschien een te kritische noot of te hoge verwachtingen van mij, maar het was zoeken met een vergrootglas. Op de beurs wordt in mijn beleving nog teveel de zorgorganisatie als klant gezien en dat is deels ook zo, maar dit is wel steeds minder realiteit. Denk bijvoorbeeld wat er in het sociaal domein en wat er in de maatschappij gebeurd. Steeds meer is het individu de klant. Dit zag ik helaas weinig terug in het aanbod op de zorg & ICT beurs. Samengevat, ik zag weinig echt innovatieve dingen. Natuurlijk mag je mij verblijden door te reageren op dit stuk als ik het mis heb.

Gelukkig zijn er uitzonderingen en zag ik een paar mooie voorbeelden die ik jullie niet wil onthouden.

Allereerst ‘Nettie’. Ik was blij dat deze ontwikkelaar op de beurs stond. Tijdens mijn reis naar Utrecht toe kwam ik deze tijdens mijn zoektocht al tegen.

image

Verder werd ik positief verrast bij Winvision. Naast het goede verhaal over de inrichting rondom beeldbellen (Skype voor business op een veilige en dynamisch manier combineren met Skype), kwam ik wat betreft concreetheid een inhoudelijk juweeltje tegen. Namelijk Wincare. Dit is gebaseerd op 1 gezin 1 plan en is gemaakt voor de jeugdhulpverlening.
image

Technisch mag het wat mij betreft nog beter uitgerold worden, want toen ik op zoek was naar de app voor Android of Apple kon ik deze niet vinden. Wellicht komt dit nog.

Verder nog even aandacht voor ‘Familienet’ en de Huiskamer’. Dit zijn facebookachtige sites, waarop informatie voor het ’thuisfront’ kan worden geplaatst. Zie bijgevoegde foto van ‘Familienet’ en het filmpje van ‘Sharecare Huiskamer’.
image

Caren van Nedap zou ik ook tekort doen als ik deze niet zou benoemen, maar hier heb ik een tijd geleden al over geblogd.

Gelukkig kwam ik ook in gesprek met mooie bedrijven die steeds beter de binding kunnen leggen tussen zorg en ICT, zoals Ehealth88.

Achteraf heb ik inderdaad te snel gelezen, want ik kwam tot de ontdekking dat ‘Gebruikers aan zet’ het thema in de seminars was. Hopelijk zie ik het volgend jaar meer ‘concreet’ terug op de beursvloer 😉

#caren#ehealth88#Familienet#gemis concreetheid#individu als klant#Nettie#Sharecare Huiskamer#Utrecht#Wincare#Winvison#Zorg&ICT beurs

Geef een reactie