07/10/2018 by D Post

Een ‘robot’ kat, suprise!

Een druk bestaan in al zijn facetten, wie kent het niet. Ons huisdier? Dat is een parkiet die onze middelste zoon grotendeels verzorgt. Hij houdt van dieren, maar hij is ook allergisch. De roep om een hond of een kat is, net als in elk ander gezin, er in meerdere of mindere mate geweest. Dit is niet voor niets. Een huisdier geeft veel: Gezelligheid, het niet alleen zijn en het helpt in een gesprek. Denk hierbij aan alle hondenbezitters, die tijdens het uitlaten contact met elkaar hebben. Opa heeft een kat. Dit helpt hem in alles. Hij woont alleen. De kat mist het baasje, als die bijvoorbeeld een paar dagen weg is. Kat genaamd ‘poes’  loopt dan verdwaald rond en zoekt zijn baasje. Als onze middelste zoon bij opa is, heeft poes nog steeds aantrekkingskracht, maar hij weet van de jeuk en de rode ogen. Dat maakt hem voorzichtig.

Maar gisteren, suprise! Ik had al verteld, er komt een ‘robot’kat binnen, het is voor mijn werk. Een kat die nog te betalen is, omdat het op grote schaal is uitgebracht door een speelgoedfabrikant. De eerste reactie? Waarom nemen mensen in je werk geen echte kat. Tegelijkertijd na even nadenken: Dat gaat waarschijnlijk wat moeilijker. Wie verzorgt de kat? Lukt het ze zelf? Ook bij ons aan tafel, met onze drie zoons in de puberleeftijd, gaat het geregeld over werkdruk in de zorg, ze begrijpen dat dit mee speelt. Anderzijds, wie zou bij ons de kat verzorgen? Iedereen heeft het druk en bij ons hebben twee van de vijf mensen al allergische reacties als ze met een kat in contact komen. Hoe zit dit dan met mensen die in een groep wonen en zorg nodig hebben?

De doos kwam binnen en de kat moest uitgeprobeert worden. Een mooie zachte kat op ware grootte. Rood met wit, net als poes van opa. De verborgen knop werd snel gevonden en de eerste miauw was een feit. Niet aaien was simpelweg niet mogelijk en er ontstond een heerlijk gesnor, de ogen van de kat knipperden op gepaste wijze, schattig was het oortje wat bewoog en bij kriebelen onder de buik ging de poot omhoog en nestelde de kat zich nog verder in de schoot waar hij op lag. Ook de buurjongen (met echte katten thuis) was enthousiast. Natuurlijk waren er de grapjes en nadat de kat uitgeprobeerd was ging hij weer terug in de doos. Ook hier was het grapje, de kat van de buren heeft ook een doos. Al met al, er was veel enthousiasme en iedereen snapte, dat dit de mensen veel plezier zou brengen.

 

Ik dacht, dit zal het wel zijn. De doos gaat maandag mee naar het werk en ik ga ervoor zorgen dat het op de goede plek terecht komt. Maar niets was minder waar. De kat kwam ‘s avonds uit de doos, lag op tafel tijdens het gamen en het spel risk. De kat werd nog even naast de parkiet gezet, maar die was vooral nieuwsgierig. De vogel had volgens mij nog nooit een kat gezien. Als een echt huisdier hoorde de kat erbij. Het kreeg nog net niet de naam kat, maar het was verassend om te zien hoe het beest meedeed in ons huishouden. Suprise!!

Gebruikersgemak – 10 – Het knopje aanzetten en aaien maar.

Logisch in elkaar – 9 – Niet te weinig en teveel sensoren De kat reageert goed.

Prijs – 8,5  –  Ongeveer 135 euro. Als je het vergelijkt met de welbekende zorg robot zeehond die bijna 6000,- kost is dit niet veel. Het blijft natuurlijk wel 135 euro.

Past in het gewone leven – 9,0- Zoals je leest het is geen echte kat, maar draait voordat je het weet mee in een huishouden.

Communiceert met andere systemen – 5 – niet.

Privacy – 10 – Het is op geen enkele manier gekoppeld met persoonsgegevens.

Samenvattend, een mooie (en lieve) kat.

Zorgtechnologie.net cijfer 8,6

 
#activiteit#eenzaamheid#gezelligheid#joy for all#Robot kat

Geef een antwoord

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers liken dit: